Schrijf een gelddagboek

Over de gelddagboeken

Welkom bij de gelddagboeken. Misschien overweeg je zzp’er te worden of ben je aan het sparen bent voor een huis. Misschien wil je gewoon wat slimmer met je geld om gaan. Eens bijhouden waar je geld eigenlijk blijft is altijd een goed begin.

Met de gelddagboeken vragen we jou om een week lang bij te houden wat je uitgeeft. Met het delen van jouw dagelijkse keuzes kun je anderen inspireren. Grote en kleine financiële keuzes worden gemakkelijker als je weet hoe anderen het doen. Iedereen kan een gelddagboek indienen. Klik op de  “Start je gelddagboek” knop hieronder om te beginnen.  

Wat wij met je gelddagboek doen

Gelddagboeken worden altijd anoniem gepubliceerd: we zetten je beroep, leeftijd en de meeste intieme details over je financiële situatie op de website, maar nooit je naam. Ook in ons archief is je dagboek anoniem en bewaren we je naam niet bij de rest van je gegevens. Alleen onze Dagboekeditors hebben toegang tot je naam en e-mail, zodat ze contact met je op kunnen nemen als ze vragen hebben. 

Verder berekenen we je netto maandelijkse lasten. We tellen op wat je per dag uitgeeft en maken een overzicht van wat je die week hebt uitgegeven. Zo zie je in een oogopslag wat je hebt uitgegeven per categorie.